De Voeding

De gehele dag door staat er voor de katten droogvoer. Omdat de meeste katten het lekker vinden geven wij ze verschillende smaken van het merk Royal Canin. Katten met een blaasgruisdieet mogen ook bij ons logeren, wel zult u zelf het dieetvoer mee moeten brengen. Er is altijd een aparte groep voor deze katten.

 

Gezondheidsproblemen

Heeft uw kat bepaalde medicijnen nodig dan worden die uiteraard door ons gegeven. Indien uw kat onverwacht ziek mocht worden, zal deze door ons onder behandeling van onze of uw eigen dierenarts worden gesteld. De gemaakte kosten zullen aan de eigenaar van de kat worden doorberekend. Onze eigen dierenarts komt in ons pension, als het nodig is om met uw kat naar een dierenartsenpraktijk te gaan, dan berekenen we hiervoor € 25,- reiskosten.

 

Vaccinaties

Alle katten moeten voor toelating in ons hotel goed gevaccineerd zijn. Voor jonge katten betekent dit, dat minimaal drie weken voor opname een tweevoudige basisenting (interval 3-4 weken) moet hebben plaatsgevonden. Volwassen katten revaccineren drie weken voor het verblijf of maximaal een jaar voor het verblijf. De niesziektevaccinatie is 1 jaar geldig en de kattenziektevaccinatie zelfs 3 jaar. Volwassen katten die nog nooit eerder geënt zijn dienen ook een tweevoudige enting gehad te hebben om goede basisbescherming te krijgen. Uw dierenarts zal uw kat de juiste vaccinatie toedienen.

 

 

 

 Risico's voor de kat

De kans is aanwezig dat de kat niesziekte oploopt. Niesziekte is een aandoening waarbij sprake is van een ontsteking van de voorste luchtwegen. Meerdere ziekteverwekkers spelen een rol. Afhankelijk van de verwekker, de leeftijd en de weerstand van de katten kunnen de verschijnselen minder ernstig: niezen, wat hoesten met waterige neus- en ooguitvloeiing. Bij de eerste verschijnselen zullen de katten door ons met antibiotica behandeld worden hetgeen meestal afdoende is. in een enkel geval zal uw kat verdere behandeling nodig hebben.

 

 

Met nadruk willen wij er op wijzen dat ondanks dat alle katten gevaccineerd moeten zijn dit geen garantie biedt dat de katten geen niesziekte kunnen ontwikkelen.